Gevulde speculaastaart

    Gevulde speculaastaart

    54keer bewaard
    3uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze gevulde speculaas met zelfgemaakte amandelspijs (klik hier voor mijn amandelspijsrecept). Erg leuk om met Sinterklaas te maken!

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 gevulde speculaas

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • snufje zout
    • 150 gr boter
    • 2 eetlepels melk
    • 1 eigeel (+ extra geklopt ei om de taart mee te bestrijken)
    • 150-200 gr amandelspijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Meng het zelfrijzende bakmeel samen met de speculaaskruiden, suiker en zout. Snij de boter in kleine blokjes en kneed de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de melk en het eigeel toe en kneed het deeg tot een bal. Wikkel de bal in plasticfolie en leg het minstens 2 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem.
    3. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 2 stukken. Bestooi een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap met een deegroller.
    4. Leg de lap deeg in de ingevette taartvorm. Smeer de amandelspijs uit over de deegbodem.
    5. Rol de tweede bal deeg ook uit tot een grote lap en leg deze over de amandelspijs heen. Druk voorzichtig aan. Versier de bovenkant met een paar blanke amandelen (optioneel).
    6. Je kunt de bovenkant van de taart met wat opgeklopt ei bestrijken voor een mooie kleur.
    7. Zet de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Marjel
    van
    3

    Gemaakt, was erg lekker! Ik heb trouwens geblancheerde amandelen gekocht om het amandelspijs te maken. Dat gaat 10 keer sneller! Wel 40 minuten gebakken, niet 35. - 08 okt 2012

    Chantal
    van
    2

    Heerlijk recept!!! Ik heb de amandelspijs een paar dagen vantevoren gemaakt, dan wordt de smaak nog beter. Het deeg heb ik een nacht in de koelkast laten liggen, ook dat komt de smaak ten goede. Ik heb het in meerdere hartvormige bakvormpjes gebakken, die hoef je maar 25 minuten te bakken. - 12 nov 2013

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 02 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren