Eenvoudige champignonquiche

    Eenvoudige champignonquiche

    18keer bewaard
    45min


    109 personen hebben dit gemaakt

    Deze quiche wordt zonder deeg bereid; makkelijker kan het niet.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr verse champignons, grof gehakt
    • 1 sjalot, versnipperd
    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels paneermeel
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 100 gr cheddar kaas, gemalen
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 4 eieren
    • vleugje Tabasco
    • 150 gr gekookte ham of gerookte spek, in blokjes
    • gehakte verse peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Champignons en ui in een koekenpan in ong. 5 minuten net zacht bakken. Paneermeel, Parmezaanse kaas, zout en peper erdoor roeren.
    3. De bodem en rand van een taartvorm van 25,5 cm met boter invetten. Het champignonmengsel gelijkmatig over bodem en zijkant verdelen en licht aandrukken. Bestrooien met geraspte kaas.
    4. Roomkaas, eieren en Tabasco in een blender goed mixen. De blokjes ham erdoor roeren. Over de champignons en kaas verdelen en ong. 30 minuten bakken tot de quiche in het midden stevig is. Garneren met gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren