Surinaamse nasi

    Surinaamse nasi

    8keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het is lekker om deze Surinaamse nasi met bakbanaan, omeletreepjes en/of atjar (ketimoen) te serveren. Maak deze nasi vegetarisch met quorn. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • rijst
    • 2 flinke uien
    • 400 gr kipfilet (of 200 gr quornblokjes)
    • 2 doosjes champignons
    • 1 grote prei
    • 1 courgette
    • 2 paprika's
    • 2 bouillonblokjes (Maggi®)
    • 2 theelepels laos
    • 1 theelepel ketoembar
    • 1 theelepel djahe (=gemberpoeder)
    • 2 eetlepels ketjap asin
    • 6 eetlepels ketjap manis
    • (Surinaamse) sambal, naar smaak
    • scheut olie
    • selderijblaadjes (gedroogd of vers)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook voldoende Surinaamse rijst (liefst in een rijstkoker). Doe dit ruim van tevoren zodat het echt lekker droog is.
    2. Snipper de ui en bak goudgeel in de olie. Voeg kipfilet of de quorn toe, daarna de prei (in ringetjes) en de courgette (in blokjes).
    3. Als deze gaar zijn de champignons in plakjes snijden en toevoegen. Tenslotte de paprika (in blokjes en reepjes) kort meebakken.
    4. Voeg de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Voeg de ketjap en sambal toe. Laat alles nog even sudderen zodat de smaak er lekker in kan trekken.
    5. Voeg dan de gekookte rijst toe en bak het geheel nog even op. Strooi de (gehakte) selderijblaadjes erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren