Pepersteak

    Pepersteak

    2keer bewaard
    16min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ook wel steak au poivre, maar wij zeggen gewoon pepersteak; entrecote met versgemalen peper. Geserveerd met een sausje van witte wijn.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 - 1000 gr entrecotes
    • versgemalen peper
    • ruim 25 gr boter
    • 2 theelepels olie
    • 125 ml droge witte wijn
    • 2 theelepels boter extra

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Bestrooi de entrecotes aan beide kanten met grof gemalen peper. Daarna de peper er met een lepel goed indrukken.
    2. Verhit boter en olie in een braadpan. Bak de entrecotes in ongeveer 4 minuten aan beide kanten bruin. Bestrooi pas daarna naar smaak met zout. Uit de pan nemen en warm houden.
    3. De wijn bij het overgebleven braadvet schenken en 3 minuten laten pruttelen. 2 theelepels boter toevoegen, doorroeren en de saus over het vlees gieten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren