Curry met kip en kokos

Deze kokoscurry met kip was een groot succes tijdens een dinertje met vrienden. Een van mijn vriendinnen schepte wel 4 keer op!

Ingrediënten

Porties: 4 

  • royaal olie
  • 2 grote aardappelen
  • 6 sjalotten of bosui
  • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
  • 3 stengels citroengras, in stukken van ong. 10 cm gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 2 eetlepels milde kerriepoeder
  • 500 gr kipfilet, in reepjes
  • 1 santen blok (of 300 ml kokosmelk)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • zout en peper naar smaak
  • (Thaise) basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

  1. Laat wat olie in de pan goed heet worden en bak hierin de stukjes aardappel goed bruin (hoeven niet gaar te zijn). Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  2. Verhit nogmaals 2-3 eetlepels olie in de pan en bak hierin nu de sjalotjes (of bosui), gember, citroengras, knoflook en chilipeper, ong. 5 minuten. Voeg kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de kip toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg nu de aardappelen, santen (of kokosmelk) bouillon en wat zout toe en laat ong. 30 minuten met de deksel op de pan sudderen.
  4. Haal de citroengras uit de curry. Garneer de curry met basilicumblaadjes en serveer met rijstnoedels of witte rijst.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Thailand
Thailand (123)
Kokos
Kokos (153)