Curry met kip en kokos

    Curry met kip en kokos

    5keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze kokoscurry met kip was een groot succes tijdens een dinertje met vrienden. Een van mijn vriendinnen schepte wel 4 keer op!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • royaal olie
    • 2 grote aardappelen
    • 6 sjalotten of bosui
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 3 stengels citroengras, in stukken van ong. 10 cm gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 2 eetlepels milde kerriepoeder
    • 500 gr kipfilet, in reepjes
    • 1 santen blok (of 300 ml kokosmelk)
    • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
    • zout en peper naar smaak
    • (Thaise) basilicumblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Laat wat olie in de pan goed heet worden en bak hierin de stukjes aardappel goed bruin (hoeven niet gaar te zijn). Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
    2. Verhit nogmaals 2-3 eetlepels olie in de pan en bak hierin nu de sjalotjes (of bosui), gember, citroengras, knoflook en chilipeper, ong. 5 minuten. Voeg kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de kip toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
    3. Voeg nu de aardappelen, santen (of kokosmelk) bouillon en wat zout toe en laat ong. 30 minuten met de deksel op de pan sudderen.
    4. Haal de citroengras uit de curry. Garneer de curry met basilicumblaadjes en serveer met rijstnoedels of witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    IngeJarings
    0

    De Curry smaakt heerlijk, het citroengras en de kerrie mengen erg goed met elkaar een aanrader! De basilicum blaadjes er over maken het af. - 24 okt 2015

    van
    0

    Lekker, zelf nog wat kefir limoenblaadjes toegevoegd en kipkarbonades gebruikt ipv filet. Lekker maar ben nog op zoek naar 'iets' om het af te maken. - 25 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren