Penne met broccoli, ansjovis en spek

    Penne met broccoli, ansjovis en spek

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stevige lunch, of een eenvoudig diner. De meeste ingrediënten heb ik altijd in huis. Eigenlijk heel makkelijk, maar de pasta en de broccoli moeten precies gaar zijn, geen twee minuten teveel.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gram penne
    • 400 gram broccoli, in roosjes gesneden, steel in dobbelsteentjes
    • 100 gram klein gesneden spek
    • een klein blikje ansjovis in olie
    • 1 ui, klein gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak gesnipperde ui en spekjes in wat olijfolie tot alles kleur aanneemt.
    2. Voeg de ansjovis toe, met de olie. Even meebakken, de vis smelt weg. Opzij zetten.
    3. Penne in ruim gezouten water 6 minuten koken (misschien iets langer, hangt van de pasta af).
    4. Broccoli nog 6 minuten meekoken.
    5. Alles afgieten, vermengen met het uien-spek-ansjovis mengsel. Zwarte peper erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren