Chili sin carne

    Chili sin carne

    9keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Chili con carne, maar dan zonder vlees. Ik maak dit recept met quorn, maar je zou dit ingrediënt weg kunnen laten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 150 gr quorn
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 winterwortel, grof geraspt
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • chilipoeder, naar smaak
    • 1 grote pot bruine bonen, zonder sap
    • 400 gr voorgesneden Mexicaanse groenten
    • 100 ml groentebouillon
    • zout en peper, naar smaak
    • 50 gr oude kaas, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin ui, knoflook, quorn, paprika en wortel enkele minuten aan. Voeg tomatenpuree en chilipoeder toe (voor milde chili 1/2 theelepel, voor pittig 2 tot 3 theelepels). Bak alles al roerende 2 minuten.
    2. Voeg de bruine bonen zonder het sap en de Mexicaanse groenten toe. Voeg net zoveel bouillon toe zodat de chili stevig blijft. Laat een kwartier doorwarmen en roer af en toe door. Dien de borden op en strooi de reepjes kaas over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren