Bacalhau com natas

    Bacalhau com natas

    6keer bewaard
    40min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Portugees recept voor een ovenschotel met kabeljauw in roomsaus. Serveer met brood en rode wijn.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr bacalao (gedroogde, gezouten kabeljauw; 24 uur in water leggen, minstens 1 x water verwisselen)
    • 800 gr aardappels, in frietjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, klein gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 wortels, grof geraspt
    • Saus
    • 2 eetlepels margarine
    • 2 1/2 eetlepel bloem (geen zelfrijzend bakmeel)
    • 100 ml kookvocht van het water waar je de vis in gekookt hebt
    • zout, peper en nootmuskaat naar smaak
    • 200 ml crème fraîche
    • 1 laurierblad
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eierdooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng 1 liter water aan de kook en doe de vis er dan in. Zet het vuur nadat het weer aan de kook gekomen is laag en laat de vis 5 minuten trekken. Proef of de vis gekookt is. Doe opzij, maar haal de vis eruit, zodat deze niet verder kapot kookt. Verdeel de vis in kleine stukjes.
    2. Bak de frietjes in olijfolie. Zet opzij.
    3. Verhit olijfolie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en wortel, tot de ui glazig wordt (niet bruin).
    4. Verwarm de oven voor op 190°C.
    5. Maak de saus: smelt de boter, maar laat het niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer voortdurend door, tot alles gemengd is. Voeg beetje bij beetje 100 ml kookvocht toe, blijf roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg dan het laurierblad, crème fraîche en citroensap toe. Roer door en haal van het vuur. Klop de eidooiers door de saus. Goed roeren.
    6. Meng de stukjes vis met de groenten en de frietjes en doe dit in een ovenschaal. Schenk de saus eroverheen.
    7. Bak de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar, tot het gerecht een korstje heeft gekregen.
    8. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren