Tomatensalade

    Tomatensalade

    5keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maak deze salade 's morgens alvast klaar en als je hem 's avonds wilt eten, hussel je wat en strooi je nog wat zout, peper en olijfolie erover. Zo makkelijk is het! Je kunt er eventueel ook grove stukken verse goede buffelmozzarella bij doen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 handenvol gemengde kleine tomaten (kersentomaatjes, romatomaatjes, kleine trostomaatjes, etc)
    • zeezout en peper, naar smaak
    • 2-4 eetlepels zachte olijfolie
    • 1 eetlepel balsamicoazijn (optioneel)
    • 1 eetlepel verse marjolein, gehakt
    • flinke handvol basilicumblaadjes, gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij de tomaten in ongelijke stukken, strooi er flink wat zeezout op. Doe de tomaten in een vergiet boven een kom en laat 20 minuten staan om overtollig zout en vocht er uit te laten lekken. Doe de tomaten in een kom en doe er een royale scheut olijfolie en/of balsamicoazijn over. Dan marjolein en gescheurde basilicumblaadjes erbij. Husselen. Je kunt de salade nu serveren of een paar uur in de koelkast zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren