Erwtenpuree

    Erwtenpuree

    2keer bewaard
    15min


    106 personen hebben dit gemaakt

    Diepvrieserwten behouden hun voedingswaarde beter dan erwten uit blik, en ze smaken heerlijk vers. Afhankelijk van de gewenste consistentie van de puree kun je meer of minder vocht (water of room) toevoegen. Gebruik halfvolle melk als je op de calorieën let.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr diepvrieserwtjes
    • 4 eetlepels volle room
    • 1 eetlepel boter
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Een ondiepe pan met lichtgezouten water op een matig heet vuur aan de kook brengen en daarin de diepvrieserwtjes in ong. 3 minuten zacht koken.
    2. Afgieten en de erwtjes in een blender of keukenmachine scheppen. Room, boter, zout en peper toevoegen, goed vermengen maar zorg dat de puree dik blijft met kleine stukjes erwt.
    3. Proeven, eventueel zout en peper toevoegen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren