Amandel- en pistacheroom

    Amandel- en pistacheroom

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een romig en luchtig Italiaans dessert met amandel en pistache. Een favoriet voor diegenen die van noten houden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 80 gr gepelde amandelen
    • 60 gr gepelde pistachenoten
    • 100 gr suiker
    • 4 gelatineblaadjes
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 snufje kaneelpoeder
    • paar druppels amandelessence
    • 250 ml slagroom
    • blaadjes munt (ter garnering)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur20min 

    1. Als de noten hun velletje nog hebben dompel je ze onder in kokend water om het vel eraf te halen. Zet het vuur uit, wacht een paar minuten voordat je ze afgiet en haal dan de velletjes eraf.
    2. Maal de noten fijn in een keukenmachine, voeg 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water toe, meng en zet opzij.
    3. Kook de melk en de rest van de suiker in een pan. Haal van het vuur en voeg het notenmengsel toe, evenals de vanille, kaneel en een paar druppels amandelessence. Meng goed, dek af en laat een uur intrekken.
    4. Leg een kaasdoek in een fijne zeef. Na een uur zeef je het mengsel door de doek in de zeef. Vang al het vocht op en wring de noten nog even goed uit met behulp van de kaasdoek, zodat je al het vocht opvangt.
    5. Doe de gelatineblaadjes in koud water en laat ze zacht worden.
    6. Doe de gezeefde melk in een kleine pan. Verhit dit mengsel, maar breng niet aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het mengsel. Meng goed totdat de gelatine is opgenomen en zet het vuur dan uit.
    7. Wanneer het melkmengsel bijna koud is en begint in te dikken, voeg je de room geleidelijk toe. Giet het mengsel in een vorm en zet minstens 4 uur in de koelkast.
    8. Na 4 uur keer je het dessert om op een serveerschaal en garneer je het met muntblaadjes en een mengsel van gehakte amandelen en pistachenoten.

    Vervanging

    In plaats van de amandelessence kun je ook 4 bittere amandelen gebruiken. Laat deze dan 12 uur in water staan en gebruik dit water in plaats van de amandelessence.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren