Cantucci

    Cantucci

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Cantucci zijn traditionele Toscaanse koekjes. Het is een soort biscotti. Doop ze in een glas Italiaanse dessertwijn en proef het Toscaanse landschap.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 48 biscotti

    • 250 gr amandelen
    • 4 eieren
    • 1 eierdooier
    • 280 gr fijne witte suiker
    • 1 snufje zout
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 500 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Rooster de amandelen 3 tot 4 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C / gasovenstand 5. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
    2. Klop de eieren en de dooier met zout en suiker in een kom samen. Roer de gesmolten boter erdoor. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en roer tot het goed gemengd is. Roer dan de geroosterde amandelen erdoor.
    3. Maak een stevige bal van het deeg. Verdeel deze bal in 3 kleinere ballen van gelijke grootte. Maak er dan 3 boomstammetjes van, van elk 20 cm lang. Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier.
    4. Bestrijk ze met wat ei en bak ze 20 minuten in de oven op 190°C / gasovenstand 5.
    5. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, snij je ze diagonaal in reepjes van 1 cm dik. Rangschik ze op een bakplaat.
    6. Zet ze weer terug in de oven en bak ze nog eens 10 tot 15 minuten.
    7. Laat afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren