Champagne risotto met garnalen

    Champagne risotto met garnalen

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit indrukwekkende gerecht is makkelijk om te maken en heerlijk met een glaasje wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 30 gr boter
    • 1 ui, gesneden
    • 400 gr Carnaroli rijst (of risottorijst)
    • 1 fles champagne (op kamertemperatuur)
    • 1 liter warme visbouillon
    • 1 theelepel extra vergine olijfolie
    • 12 verse garnalen, schoongemaakt
    • 1 knoflook
    • 1 teentje witte peper naar smaak
    • 1 bosje verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en voeg de gesneden ui toe. Voeg de rijst toe en laat een paar minuutjes meebakken, roer vaak.
    2. Voeg 100 ml champagne toe, laat dit door de rijst absorberen en voeg dan een soeplepel visbouillon toe. Laat ook dit absorberen, terwijl je vaak roert. Laat de rijst op deze manier verder koken, blijf afwisselend de champagne en bouillon toevoegen.
    3. Verhit de olie in een andere koekenpan en voeg de knoflook toe.
    4. Voeg de garnalen toe en dan 125 ml champagne. Zodra de garnalen gaar zijn verwijder je de knoflook en haal je de pan van het vuur.
    5. Als de rijst al dente is voeg je de resterende boter, peterselie en witte peper toe. Serveer met de garnalen.

    Tip

    In plaats van visbouillon kun je ook je eigen bouillon maken door de schalen van de garnalen in 1 liter water te laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren