Kokkels met bloedsinaasappelsaus

    Kokkels met bloedsinaasappelsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Kokkels smaakten nog nooit zo goed. De unieke smaak van bloedsinaasappels voegen echt iets toe aan dit gerecht. Als je geen bloedsinaasappels kunt vinden kun je ook gewone sinaasappels gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse schoongemaakte kokkels
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 teen knoflook, gesneden
    • 1 wortel, gesneden
    • 1/2 prei, gesneden
    • 1 bloedsinaasappel, schil geraspt en geperst
    • witte peper naar smaak
    • 1 bosje bieslook, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de kokkels in een grote pan met 2 cm water op middelhoog vuur. Gebruik alleen de open kokkels en gooi degene die gesloten zijn gebleven weg.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, wortel en prei toe. Voeg de kokkels met het sinaasappelsap en wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper.
    3. Haal na 10 minuten de kokkels uit de pan en zet opzij. Voeg de geraspte schil toe aan de saus en laat sudderen tot de saus een beetje in volume verminderd is. Serveer de saus over de kokkels en bestrooi met bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren