Fruittaart met room

    Fruittaart met room

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie van slagroom, vers fruit en gebak. Deze taart ziet er net zo lekker uit als dat hij smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr taartdeeg (gebruik bijvoorbeeld dit recept)
    • 2 eierdooiers
    • 2 theelepels aardappelmeel
    • 200 ml melk
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 vanilleboontje
    • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
    • 100 gr aardbeien
    • 100 gr frambozen
    • 100 gr aalbessen
    • 3 schijfjes ananas uit blik, in kleine stukjes
    • 1 glas witte wijn, niet te droog
    • muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een 12 x 30 cm rechthoekige ovenschaal in en bedek met wat bloem.
    2. Rol het deeg uit tot 3-4 mm dik. Doe het deeg in de ovenschaal, duw de zijden aan en bedek met folie. Bak het deeg 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal het folie weg.
    3. Bereid ondertussen de room voor: Meng de eierdooiers met het aardappelmeel en 1 lepel melk in een kom. Verhit de rest van de melk met de suiker en de vanilleboon (door midden gesneden). Net voordat de melk gaat koken haal je de pan van het vuur en haal je de vanilleboon eruit. Voeg het melkmengsel beetje bij beetje aan het ei- en aardappelmeelmengsel toe, blijf roeren met een garde. Breng weer aan de kook, blijf roeren en haal weer van het vuur als het gaat koken.
    4. Giet het roommengsel over de taartkorst. Meng de marmelade met wat water en verdeel dat boven op de room. Laat de taart 30 minuten afkoelen.
    5. Maak alle soorten fruit apart van elkaar schoon. Giet de witte wijn in een kom, dompel elke fruitsoort apart in de wijn en giet af. Leg het fruit in aparte delen in de ovenschaal, zodat ze niet mengen. Verdeel de gedeelten met ananasstukjes. Garneer met muntblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren