Krokante aubergine

    Krokante aubergine

    6keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Op zoek naar een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht? Dit is een makkelijke manier om aubergine te maken, zoals je ook vlees zou braden. Je kunt het ook als bijgerecht serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote aubergines
    • 2 eieren
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte Pecorino Romano kaas
    • bloem, zoveel als nodig
    • paneermeel, zoveel als nodig
    • olie om te bakken
    • 2 tot 3 kleine muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak met een scherp mes strepen in de schil van de aubergine, zodat hij er gestreept uit ziet. Snijd de aubergine dan in 1 cm dikke plakken.
    2. Klop de eieren met zout, peper en geraspte kaas. Dompel de aubergine in de bloem, dan in het geklopte ei en dan in het paneermeel.
    3. Verhit de olie in een koekenpan. Wanneer de olie heet is, maar niet rookt, bak je de aubergineplakjes 5 minuten per kant.
    4. Laat de aubergine uitlekken op keukenrol en serveer ze dan warm met wat muntblaadjes erover gestrooid.

    Tips

    Je kunt ook Parmezaanse kaas of Grana Padano gebruiken. Maak de pan niet te vol wanneer je de aubergine bakt, indien nodig bak je ze in porties. Je kunt de aubergines warm houden in de oven op een lage stand.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren