Aubergine parmigiana

    Aubergine parmigiana

    6keer bewaard
    3uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete gerecht! En een goede manier om kinderen groente te laten eten. Je waant jezelf gewoon in Italië.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 liter tomaten en basilicum pasta saus
    • 5 eetlepels extra virgine olijfolie
    • 1 kg aubergines
    • 2 theelepels grof zeezout
    • 100 gr Parmezaanse kaas
    • 100 gr Caciocavallo of Caciotta di provola (zie tips onderaan)
    • keukenzout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:3uur 

    1. Was de aubergines goed, snijd ze in plakjes en leg ze in een vergiet boven de wasbak of een kom. Bestrooi ze met zeezout en laat 2 uur staan.
    2. Was de aubergines en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak ze aan beide zijden tot ze zacht zijn.
    3. Lepel wat pastasaus in een ovenschaal en voeg een laag aubergine toe.
    4. Bedek de aubergine met wat Parmezaanse kaas en Caciocavallo. Voeg zout naar smaak toe. Blijf lagen maken en eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas.
    5. Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C / gasovenstand 6 totdat de bovenkant krokant is en de kaas gesmolten is. Serveer.

    Tip

    Door de aubergine met zout te laten staan wordt de aubergine minder bitter. Als je weinig tijd hebt kun je dit tot 30 tot 60 minuten verkorten.

    Italiaanse kazen

    Als je geen Caciocavallo of Caciotta di provola kunt vinden, kun je Provolone of mozzarella gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren