Espressoroom met lange vingers

    Espressoroom met lange vingers

    1keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een Italiaans recept dat snel te maken is en een goed alternatief is voor tiramisu. Je kunt een espressokopje gebruiken om de koffie af te meten, dit is 60 ml.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 ml slagroom
    • 2 eierdooiers
    • 4 eetlepels suiker, verdeeld
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
    • 60 ml espresso
    • 500 ml melk
    • 700 gr lange vingers
    • 250 ml Cointreau

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Klop de slagroom stijf, maar zorg dat deze nog steeds zacht is. Zet apart.
    2. Klop de dooiers met 2 eetlepels suiker en voeg dan de bloem en cacao toe. Meng dit en voeg de espresso toe en als laatste de melk en nog 2 eetlepels suiker. Doe het mengsel in een steelpan en kook zachtjes tot de room dik maar nog zacht van textuur is.
    3. Dompel de koekjes in de Cointreau en verdeel ze over 6 dessertglazen. Giet de warme espressoroom over de koekjes en bedek met de slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren