Ovenschotel met farfalle, broccoli en kaas

    Ovenschotel met farfalle, broccoli en kaas

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    De farfalle wordt gemengd met drie kaassoorten en broccoli, dan bedekt met broodkruimels, nog wat kaas en tenslotte gebakken in de oven. Smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr broccoliroosjes
    • 500 gr farfalle
    • 4 kaasplakjes
    • 100 gr Provolone of Galbanino kaas, in kleine blokjes gesneden
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 50 gr ontpitte zwarte olijven, in plakjes
    • 30 gr boter
    • extra vergine olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 2-3 sneetjes brood, zonder korst
    • geraspte Pecorino Romano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook of stoom de broccoli tot deze net gaar is.
    2. Kook de pasta al dente, giet af en doe terug in de pan. Voeg de broccoli, kaas, olijven, boter en een lepel olie toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles en giet de pasta in een ingevette ovenschaal.
    3. Rooster het brood en rasp zoveel Pecorino kaas als je wilt. Verkruimel het geroosterde brood en bestrooi het samen met de geraspte kaas over de pasta.
    4. Bak in de oven op 180°C / gasovenstand 4 totdat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren