Ovenschotel met pastaschelpen en vier soorten kaas

    Ovenschotel met pastaschelpen en vier soorten kaas

    3keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een perfecte pastaschotel voor liefhebbers van bechamelsaus en kaas. Gebruik 6 grote pastaschelpen per persoon. Als je geen grote pastaschelpen hebt, gebruik dan bijvoorbeeld cannelloni.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 48 grote pastaschelpen
    • 1 ei
    • 3 eetlepels roomkaas
    • 50 gr Robiola kaas
    • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 200 gr zoete Caciotta kaas, in blokjes
    • 700 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • gesneden knoflook naar smaak
    • 1 handvol verse basilicumblaadjes
    • extra vergine olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • Bechamelsaus
    • 30 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 500 ml melk
    • 1 snufje nootmuskaatpoeder
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Zet een grote braadpan op het vuur en laat de passata met de knoflook en basilicum op middelhoog vuur sudderen, ong. 20-30 minuten. Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe.
    2. Maak ondertussen de bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer. Kook een paar minuten tot het goudbruin is. Giet de melk erbij en roer constant totdat het een gladde saus is (gebruik een garde). Breng de saus langzaam aan de kook, voeg de nootmuskaat en het zout toe. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Kook de pastaschelpen 10 minuten in kokend lichtgezouten water, tot ze al dente zijn en giet ze dan af.
    5. Als de bechamelsaus is afgekoeld, voeg je de roomkaas toe, evenals de Robiola, Parmezaanse en Caciotta kaas. Meng alles tot een romig mengsel.
    6. Vul elke pastaschelp met het afgekoelde bechamelmengsel. Leg ze in een ingevette ovenschaal en schep een lepel tomatensaus op elke schelp.
    7. Bak 30 minuten in de oven op 180°C / gasovenstand 4. Serveer warm.

    Italiaanse kazen

    Sommige kazen in dit recept zijn moeilijk te vinden. Maar het erecept is veelzijdig genoeg om andere soorten kazen toe te voegen. Osella Robiola is een verse, zachte kaas. Je zou als vervanging gelijke delen ricotta en mascarpone kunnen gebruiken, of een verse zachte geitenkaas. In plaats van Caciotta zou je ook Provolone kunnen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren