Salade van sperziebonen en zongedroogde tomaten

    Salade van sperziebonen en zongedroogde tomaten

    2keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle Italiaanse salade, lekker als voorgerecht of bijgerecht voor bij een barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/2 rode ui, fijngesneden
    • olijfolie
    • 1 theelepel bruine suiker
    • 50 gr boter
    • 400 gr sperziebonen
    • 200 gr zongedroogde tomaten, fijngesneden
    • geraspte schil van 1 citroen
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en doe de ui erin. Voeg de bruine suiker en de boter toe en bak dit 3 minuten.
    2. Voeg de sperziebonen, zongedroogde tomaten en geraspte citroenschil toe aan het ui-mengsel en roer goed. Bak 5 minuten, roer af en toe.
    3. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer.

    Tip

    Je kunt deze salade zuivelvrij en veganistisch maken door de boter weg te laten en wat meer olie te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    De salade heeft een neurale smaak , lekker om even af te wisselen tussen de pizza`s - 17 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren