Italiaanse gebakken mosselen

    Italiaanse gebakken mosselen

    7keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek Napoletaans gerecht. De mosselschelpen maken dit een perfect hapje. Serveer er een lekkere droge witte wijn bij en je feestje kan beginnen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr mosselen, schoongemaakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 handvol peterselie, fijngesneden
    • 100 gr paneermeel
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Doe de mosselen in een grote pan op middelhoog vuur met wat olie en 1 geplet teentje knoflook. Zodra ze mosselen opengaan, haal je ze met een schuimspaan uit het water. Laat goed uitlekken boven de pan.
    3. Gooi de knoflook weg en haal de vloeistof door een fijne zeef. Open de mosselen. Gooi de lege schelpen weg en leg de schelpen met de mosselen op een braadslee.
    4. Maak een knoflookpasta door de overgebleven knoflook te pletten en een beetje zout toe te voegen. Meng het paneermeel, knoflook en peterselie met de olijfolie en wat van het kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Bedek elke schelp losjes met wat van het paneermeelmengsel en zet de braadslee 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat het paneermeel goudbruin is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren