Olijven of Italiaanse wijze

    (5)

    Als je van olijven houdt is dit een recept voor jou. Olijven worden in de oven gebakken met olijfolie, knoflook, sinaasappelschil en chili. Ze kunnen direct gegeten worden of tot een maand bewaard worden in de koelkast.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 360 gr gemengde olijven
    • 125 ml extra vergine olijfolie
    • 1/4 theelepel venkelzaadjes
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • schil van 1 kleine sinaasappel
    • 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken
    • extra vergine olijfolie voor in de potten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C / gasovenstand 3.
    2. Giet de olijven af, maak er een inkeping in en knijp ze uit. Snijd de knoflook fijn. Schil de sinaasappel, haal het wit goed weg en snijd de schil in reepjes van 1 cm.
    3. Meng alle ingrediënten in een braadslee en roer ze goed zodat alle olijven goed bedekt zijn. Bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Serveer ze warm of laat ze afkoelen en bewaar ze in potten met extra olijfolie erbij. Je kunt ze tot een maand in de koelkast bewaren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties