Italiaanse jamtaart

    Italiaanse jamtaart

    1keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze jamtaart kan worden gemaakt met alle soorten jam. Kies een likeur uit die goed bij jouw jam van keuze past, bijvoorbeeld maraschino likeur bij kersenjam, limoncello bij citroenmarmelade, Chambord bij frambozenjam, of Grand Marnier bij sinaasappelmarmelade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ei
    • 2 eierdooiers
    • 50 gr suiker
    • 150 gr gesmolten boter
    • 380 gr bloem
    • 1 eetlepel likeur
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 240 gr jam of marmelade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Klop het ei en de eierdooiers met de suiker tot een bleek en romig geheel. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad geheel.
    3. Zeef de bloem door het eimengsel samen met de likeur en bakpoeder. Wanneer het deeg goed gemengd is bedek je de kom met een doek en laat je het 30 minuten rusten.
    4. Vet een ronde taartvorm van 25 cm in en bedek met wat bloem. Druk 2/3 van het deeg met je vingertoppen in de taartvorm. Prik de bodem in met een vork. Verdeel de jam gelijkmatig over de bodem.
    5. Rol het resterende deeg uit en snijd in repen. Leg de repen over de taart en maak een ruitpatroon.
    6. Bak 30 minuten, serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren