Italiaanse rijstcake

    Italiaanse rijstcake

    44keer bewaard
    55min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een typische rijstcake die overal in Italië te vinden is. Deze versie is makkelijk omdat je slechts melk, rijst, suiker en eieren nodig hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 liter volle melk
    • 200 gr rijst
    • 200 gr suiker
    • 1 klontje boter
    • 2 eieren
    • paneermeel, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de rijst 10 minuten in de melk samen met 100 gr suiker. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en laat afkoelen.
    2. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten stijf. Voeg de resterende suiker, de eierdooiers en de eiwitten toe aan het rijst-melkmengsel.
    3. Vet een cakevorm in met boter en strooi wat paneermeel op de bodem. Giet het rijst-melk-ei-mengsel in het cakeblik.
    4. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C / gasovenstand 4.

    Tip

    Maak deze cake glutenvrij door glutenvrij paneermeel te gebruiken voor over de bodem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    3

    Nadat ik een zakje vanille suiker heb toegevoegd was het super lekker heb 50 gram minder suiker toegevoegd dan het recept :-) Super lekker zelfs mijn Griekse schoonouders vinden het super lekker!!! - 24 okt 2015

    NatasjaZuid
    3

    vind de cake er fantastisch uit zien..maar 6 porties is wel erg weinig...zou ik mogen weten hoe groot de springvorm is die gebruikt word voor dit recept? dan kan ik rekening houden met de hoeveelheid van het beslag ! - 20 feb 2015

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 04 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren