Kipstoofschotel met paprika, erwten en saffraan

    Kipstoofschotel met paprika, erwten en saffraan

    3keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk eenpansgerecht met kip, paprika, erwten en saffraan. Je kunt als je wilt voor deze stoofpot kalkoen gebruiken in plaats van kip.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 700 gr kipfilet
    • 1 tomaat, gesneden
    • 2 uien, gesneden
    • 1 wortel, gesneden
    • 1 stengel selderij, gesneden
    • extra vergine olijfolie, zoveel als nodig
    • 3 paprika's, in dunne reepjes gesneden
    • 100 gr bloem
    • 250 gr verse kleine erwten
    • 1 zakje (0,15 gr) saffraan
    • zout en peper naar smaak
    • gesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de kip in een grote (steel)pan met de tomaat, 1 ui, wortel, selderij en water om alles mee te bedekken. Breng aan de kook op hoog vuur. Verlaag het vuur en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de kip niet meer roze is. Giet de kip af, bewaar de bouillon en snijd de kip in stukjes.
    2. Doe wat olie in een koekenpan en bak de andere ui en de paprika's bijna gaar. Bedek de stukjes kip met bloem en doe ze bij de ui en paprika's. Voeg de erwten toe, de saffraan en 150 ml van de bewaarde kippenbouillon. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Laat alles op een laag pitje pruttelen tot de saus is ingedikt en de groenten goed warm zijn. Bestrooi met gesneden peterselie voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren