Bolognesesaus

    Bolognesesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur30min


    Maak dit als eerste!

    Ik ben een vrij luie kok, dus ik maak meestal grote hoeveelheden saus zodat ik er lang mee kan doen. Ik eet er een paar dagen van.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 gr boter
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 gesneden ui
    • 750 gr half om half gehakt
    • zout naar smaak
    • 2 blikken (van elk 400 gr) hele Romatomaten
    • 700 gr passata (gezeefde tomatensaus)
    • 2 tot 3 eetlepels tomatenpuree
    • 2 tot 3 gesneden verse tomaten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Smelt de boter in een diepe pan en voeg de olijfolie en ui toe. Bak de ui goudbruin. Voeg het gehakt toe met wat zout en bak het gehakt bruin. Knijp de gepelde tomaten uit blik fijn met de hand en voeg toe, samen met de passata en tomatenpuree. Laat de saus 2 tot 3 uur zachtjes koken op laag vuur, roer af en toe.
    2. Snijd de verse tomaten en voeg ze 30 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de saus.

    Suggestie:

    Je kunt de saus een dag van tevoren klaar maken. Deze zal dan veel smaakvoller zijn. Voeg de verse tomaten altijd 30 minuten voor het einde van de kooktijd (dus vlak voor het serveren) toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren