Maria's lasagne

    Maria's lasagne

    4keer bewaard
    4uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je krijgt nooit genoeg van zelfgemaakte lasagne. In dit recept wordt mozzarella gebruikt in plaats van Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de lasagnevellen
    • 400 gr bloem
    • 4 eieren
    • 1/2 theelepel zout
    • of 400 gr kant-en-klare verse lasagnebladen
    • Voor de saus
    • olijfolie
    • 1 rode ui, gesneden
    • 1 grote wortel, gesneden
    • 1 stengel selderij, gesneden
    • 300 gr rundergehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 2 blikken (van elk 400 gr) tomatenblokjes
    • gedroogde oregano naar smaak
    • Voor de bechamelsaus
    • 1 liter melk
    • 100 gr boter
    • 100 gr bloem
    • 1 snufje nootmuskaat (of naar smaak)
    • zout naar smaak
    • Om de lasagne te maken
    • 600 gr mozzarella, in blokjes van 1 cm gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 3uur25min  ›  Klaar in:4uur15min 

      Voor de lasagnevellen:

    1. Gebruik de kant-en-klare vellen of maak ze zelf: meng in dat geval de bloem, eieren en zout en rol het deeg heel dun uit. Snijd het deeg in grote vierkanten en kook ze 1 tot 2 minuten in gezouten water.
    2. Voor de saus:

    3. Verhit wat olijfolie in een steelpan en roerbak de ui, wortel en selderij tot de ui doorzichtig is, in ongeveer 5 minuten. Roer het gehakt erdoor, breng op smaak met zout en peper en roer de tomatenblokjes erdoor. Breng de saus aan de kook en laat 1 tot 2 uur sudderen tot de saus ingedikt is. Wanneer de saus klaar is voeg je wat oregano toe.
    4. Voor de bechamel saus:

    5. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Smelt de boter in een andere pan en roer hier de bloem door, de nootmuskaat en wat zout. Bak tot de bloem goudbruin is. Roer de kokende melk er beetje bij beetje door terwijl je blijft roeren op laag vuur, totdat je een stevige saus krijgt.
    6. Om de lasagne te maken:

    7. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ovenschaal in.
    8. Smeer wat saus over de bodem en leg er lasagnevellen op en dan een laag bechamelsaus. Maak weer een laag vellen, saus en bechamel. Maak dan nog een laag van lasagnevellen, een laag saus, dan een laag mozzarella en dan weer bechamelsaus. Blijf dit doen tot alle ingrediënten op zijn. De laatste laag moet saus zijn.
    9. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de lasagne eruit en doe er wat mozzarella op. Zet nog 15 minuten terug in de oven zodat de kaas goudbruin kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    gretskehoornstra
    1

    Heel Fijn!! we hebben wel veel verse lasagne bladen over. Na afkoelen hebben we ze in de vriezer gelegd. - 20 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren