Gebakken zeeduivel en savooiekool

    Gebakken zeeduivel en savooiekool

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    De delicate smaak van zeeduivel wordt gebalanceerd met de knapperige savoyekool en dan gebakken in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr zeeduivel
    • 1 ui
    • 300 gr savooiekool
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 120 ml droge witte wijn
    • 4 rijpe tomaten
    • basilicumblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Spoel de zeeduivel af en dep droog met keukenrol. Snijd de vis in kleine stukjes.
    3. Snijd de ui in dunne ringen. Maak de kool schoon, verwijder de buitenste bladeren en was de rest. Snijd in reepjes.
    4. Verhit 4 eetlepels olie in een steelpan. Voeg de ui toe en bak hem zacht maar niet bruin. Voeg de zeeduivel en kool toe en breng op smaak met zout en peper. Giet de wijn over de vis en laat 10 minuten sudderen. Schil de tomaten en snijd ze fijn, voeg ze toe aan de pan. Kook nog 5 minuten op middelhoog vuur en giet alles dan in een ovenschaal.
    5. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kool goudbruin en knapperig is.
    6. Haal de vis uit de oven en serveer op individuele borden met basilicum erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren