Aardappelkroketjes

    Aardappelkroketjes

    1keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Deze Italiaanse aardappelkroketjes zijn lekker en vullend. Zowel jong als oud is er dol op. Een goed recept om restjes aardappelpuree mee op te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg aardappels
    • 100 gr bloem
    • 300 gr paneermeel
    • 4 eieren
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 75 gr geraspte Pecorino kaas
    • 2 tot 3 eetlepels gesneden verse peterselie
    • zout en peper naar smaak
    • extra vergine olijfolie voor het bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Kook de aardappels gaar, schil ze en pureer ze.
    2. Meng met je handen de aardappelpuree samen met de bloem, de helft van het paneermeel, de eieren, kaas, gesneden peterselie en een beetje peper en zout.
    3. Verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een grote koekenpan. Maak kroketjes van het mengsel en bedek ze met de rest van het paneermeel. Bak ze in een paar porties in de olie goudbruin.
    4. Leg de kroketjes op een bord bedekt met keukenrol om de overtollige olie op te vangen. Serveer de kroketjes heet.

    Tip:

    Schil de hete aardappels door ze met een vork vast te houden en ze dan te schillen met een mes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren