Pappardelle met spekjes en eekhoorntjesbrood

    Pappardelle met spekjes en eekhoorntjesbrood

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Verse pappardelle gaat goed samen met deze eenvoudig te maken roomsaus met spekblokjes en eekhoorntjesbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr vers eekhoorntjesbrood
    • 1 sjalotje, gesneden
    • extra vergine olijfolie
    • 1 teen knoflook, geplet, maar wel nog heel
    • 50-60 gr spekblokjes
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 200 ml slagroom
    • 150 gr pappardelle pasta (of tagliatelle)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was het eekhoorntjesbrood heel goed en snijd in dikke plakken.
    2. Roerbak de sjalot in wat olie samen met de geplette maar nog hele teen knoflook. Wanneer de sjalot zacht is, maar nog niet gebruind voeg je de spekblokjes toe en bak dit bruin.
    3. Wanneer het vlees bruin is voeg je het eekhoorntjesbrood toe en bak je dit 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Tegen het einde van de kooktijd aan breng je het op smaak met zout en peper en voeg je de room toe.
    4. Kook ondertussen de pappardelle al dente en giet af. Voeg toe aan de saus wanneer deze wat ingedikt is en roer goed.

    Tip:

    Snijd het eekhoorntjesbrood niet te dun, want dan valt het uit elkaar tijdens het bakken. Serveer de pappardelle met wat geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren