Pasta alla Norma met ricotta

    Pasta alla Norma met ricotta

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassiek gerecht geïnspireerd door Bellini's opera "Norma", gemaakt met gebakken aubergine, tomaten, ricotta en verse basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 3 aubergines
    • grof gemalen zout
    • extra vergine olijfolie, zoveel als nodig
    • 1 teen knoflook
    • 500 gr gepelde hele tomaten
    • 1 klein bosje basilicum
    • 500 gr spaghetti
    • 1/3 bakje verse ricotta
    • zout en versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Was de aubergines, snijd de uiteinden eraf en snijd ze plakjes van 1 cm. Leg ze in een grote kom en bestrooi iedere laag met het grof gemalen zout. Laat minstens 2 uur staan zodat de aubergines niet meer zo bitter smaken.
    2. Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit wat olijfolie, bak de knoflook bruin en haal deze weer uit de pan. Voeg de gepelde tomaten toe en laat koken tot de tomaten kapot zijn. Zet het vuur lager en laat de saus indikken. Voeg op het einde de basilicum toe.
    3. Spoel de aubergines af onder stromend water en dep ze droog. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes aubergine aan beide zijden bruin. Leg ze op een stuk keukenrol om uit te lekken.
    4. Kook de spaghetti in gezouten water al dente. Snijd ondertussen de plakjes aubergine in kleine blokjes. Doe deze blokjes bij de tomatensaus en meng. Laat 10 minuten samen koken. Voeg de ricotta toe en meng. Breng op smaak met zout en peper en voeg nog wat gesneden basilicum toe.
    5. Giet de pasta af wanneer deze al dente is, voeg toe aan de saus en verwarm alles nog een paar minuten voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren