Pasta met kruidenpesto saus

Dit is een variant op een klassiek pesto recept. Er worden verschillende kruiden gebruikt zoals peterselie, salie, rozemarijn en munt. Samengevoegd wordt het een heerlijk luchtige saus voor bij pasta of rijst.

Deborah Lo Scalzo

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 30 gr basilicumblaadjes
  • 15 gr peterselieblaadjes
  • 5 salieblaadjes
  • 15 gr rozemarijn naalden
  • 1 eetlepel muntblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen, schil geraspt
  • 4 tot 5 eetlepels olijfolie
  • 500 gr farfalle of penne
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • 7 amandelen, om erbij te serveren
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Doe alle kruiden met de knoflook en citroenschil in de kom van een keukenmachine en meng samen. Voeg steeds een beetje olie toe tot je een dik mengsel hebt.
  2. Kook de pasta en bewaar 2 eetlepels van het kookvocht. Terwijl de pasta kookt doe je de helft van de pesto in een serveerschaal, voeg hier een eetlepel kookvocht en een eetlepel olie aan toe.
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Je kunt eventueel een schaar gebruiken. Snijd ook de amandelen in stukjes.
  4. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en doe je de helft in de serveerschaal, roer goed. Voeg de rest van de pasta toe, samen met de rest van de pesto, 1 eetlepel kookvocht en nog een eetlepel olie. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en meng goed.
  5. Serveer de pasta met de fijngesneden amandelen.

Variaties:

Je kunt ook geraspte Pecorino of chilivlokken toevoegen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties