Pasta rommeltje

    Pasta rommeltje

    3keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit pastagerecht is het favoriete gerecht van mijn dochter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr korte pasta zoals penne, fusilli of rigatoni
    • bolognese saus
    • zout en peper naar smaak
    • Voor de bechamelsaus
    • 100 gr boter
    • 100 gr bloem
    • 1 liter melk
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 4.
    2. Kook de pasta in gezouten water beetgaar en giet af. Verwarm de bolognesesaus in een steelpan, voeg de pasta toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
    3. Voor de bechamelsaus:

    4. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Giet dan de melk er beetje bij beetje bij terwijl je constant roert, totdat de saus is ingedikt. Haal van het vuur.
    5. Maak in een ovenschaal een laag van het pasta-bolognese mengsel en dan een laag bechamelsaus. Blijf dit afwisselen en eindig met een laag geraspte kaas.
    6. Bak de pasta 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

    Variatie:

    Je kunt elke soort kaas die goed smelt gebruiken, zoals mozzarella, fontina, etc. Ik gebruik meestal de kaas die ik in huis heb.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren