Konijn met kappertjes, rozijnen en pijnboompitten

    Konijn met kappertjes, rozijnen en pijnboompitten

    1keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en smaakvolle manier om konijn te bereiden, een uniek gerecht met een exotische combinatie van smaken. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 konijn, in stukken
    • 1 ui, fijn gesneden
    • 1 wortel, fijn gesneden
    • 1 eetlepel gesneden verse rozemarijn
    • zout en peper naar smaak
    • 200 gr passata
    • 125 ml witte wijn
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 1 eetlepel rozijnen
    • 1 eetlepel pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de konijn toe en bak bruin aan alle kanten. Voeg de ui, wortel en rozemarijn toe.
    2. Wanneer het vlees bruin is breng je het op smaak met zout en peper. Voeg de passata toe en giet de witte wijn over de stukken vlees. Voeg dan de kappertjes, rozijnen en pijnboompitten toe en laat op hoog vuur een paar minuten koken. Zet het vuur laag, roer alles goed en zet de deksel op de pan. Laat de konijn op laag vuur gaar worden en de saus indikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren