Sachertorte

    Sachertorte

    5keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een beroemde cake uit Triëst, maar oorspronkelijk uit Oostenrijk/Hongarije. Een machtige chocoladecake met een abrikozenvulling en dan bedekt met nog meer chocolade. Iedereen is dol op deze cake!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr chocolade
    • 200 gr boter
    • 180 gr suiker
    • 6 eieren, gesplitst
    • 250 gr bloem, gezeefd
    • snufje zout
    • 200 gr abrikozenjam, warm
    • 200 gr chocoladeglazuur of gesmolten chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 140°C / gasoven stand 2. Vet een 18 cm springvorm in en bedek met een laagje bloem.
    2. Smelt de chocolade au bain marie.
    3. Meng de boter met de suiker met een elektrische mixer tot het mengsel een lichte kleur heeft. Giet de gesmolten chocolade erbij en blijf mixen. Voeg dan de eierdooiers een voor een toe en blijf mixen na iedere toevoeging. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je blijft mixen. Voeg een snufje zout toe.
    4. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door chocolademengsel. Meng tot het glad is.
    5. Giet het mengsel in de springvorm, strijk de bovenkant glad. Bak 1 uur en zet op een rooster om af te koelen.
    6. Snijd de cake horizontaal door de helft. Smeer de warme jam op beide helften en leg de helften op elkaar. Giet het chocoladeglazuur erover en smeer het gelijkmatig uit met een spatel, bedek de hele cake. Laat uitharden voor je het serveert.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren