Lukt-altijd-merengue voor taart

    Lukt-altijd-merengue voor taart

    26keer bewaard
    25min


    106 personen hebben dit gemaakt

    Sommige mensen vinden het moeilijk een goede merengue te maken. Dit recept is voor hen die nog steeds geen succes hadden. Geloof me, met dit recept gaat het eindelijk lukken!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel maizena
    • 2 eetepels koud water
    • 100 ml kokend water
    • 1 theelepel vanille-extract
    • het wit van 3 eieren
    • 6 eetlepels kristalsuiker
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maizena en koud water in een pan vermengen. Koken water toevoegen en tot een dikke, transparante saus roeren. Helemaal laten afkoelen.
    2. Het eiwit schuimend opkloppen. Geleidelijk suiker erdoor kloppen en tot stijf en glanzend opkloppen. Zout en vanille toevoegen en langzaam het koude maizenamengsel erdoor kloppen. Een paar minuten fiks kloppen.
    3. De merengue over een gevulde, afgekoelde taart van 23 cm verdelen.
    4. 10 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren