Gevulde gegratineerde tomaat

    Gevulde gegratineerde tomaat

    1keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Tomaten worden gevuld met een ui- en ansjovis mengsel, dan bedekt met paneermeel en dan gebakken in de oven. Lekker als voorgerecht of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,2 kg hele stevige tomaten
    • 120 gr broodkruimels (of paneermeel)
    • extra vergine olijfolie, zoveel als nodig
    • 1 ui
    • 1 klein bosje peterselie, gesneden
    • 1 teen knoflook, gesneden
    • 6 gezouten ansjovis
    • 30 gr gezouten kappertjes
    • verse oregano
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C / gasoven stand 3.
    2. Was de tomaten, verwijder de groene steeltjes en zaadjes. Snijd ze door de helft en wrijf de binnenkant in met zout. Leg ze ondersteboven zodat ze nog wat kunnen uitlekken.
    3. Bak ondertussende broodkruimels bruin in een kleine pan in een beetje olijfolie, roer vaak zodat het niet aan de bodem plakt. Zet opzij.
    4. Snijd de ui in ringen en laat ze in wat olijfolie slinken in een kleine pan op middelmatig vuur. Voeg wat peterselie en knoflook toe. Laat 10 minuten bakken. Spoel de ansjovis af en voeg ze toe aan de peterselie. Laat ze smelten, gebruik een vork om ze een beetje te prakken.
    5. Doe de inhoud van beide pannen in een kom en voeg de kappertjes toe en wat verse oregano. Meng alles goed, en vul de tomaten ermee. Bedek de tomaten met de gebruinde broodkruimels.
    6. Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de tomaten in de schaal. Leg er wat peterselie en oregano op en sprenkel er wat olijfolie over.
    7. Bak de tomaten 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren