Zwaardvis tartaar

    Zwaardvis tartaar

    2keer bewaard
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    Als je van rauwe vis houdt, is dit een heerlijk recept. Je kunt de tartaar in schaaltjes serveren of in een warm pasteitje als een elegant voorgerechtje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bakje kerstomaatjes
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1 sjalot of rode ui, gesneden
    • 2 citroenen, geperst en schil geraspt
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 2 blaadjes munt
    • 1 handvol gesneden verse peterselie
    • 500 gr zwaardvis, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Snijd de tomaten boven een kom om het sap op te vangen, verwijder de zaadjes en bewaar het sap. Haal het sap door een zeef en meng dit met de kappertjes, sjalot, citroensap, olijfolie, zout, peper, munt en peterselie. Roer goed en voeg de vis toe.
    2. Marineer 1 uur in de koelkast, terwijl je af en toe roert.
    3. Serveer in schaaltjes, gegarneerd met geraspte citroenschil, koud of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren