Focaccia met tomaten en kruiden

    Focaccia met tomaten en kruiden

    2keer bewaard
    3uur50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Licht en smaakvol. Deze focaccia is makkelijk te maken en lekker op zichzelf of met vleeswaren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 25 gr verse gist (of 2 1/2 theelepels gedroogde gist)
    • 400 ml lauw water
    • 500 gr tarwemeel voor witbrood
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 6 eetlepels gesneden verse kruiden (rozemarijn, salie, oregano)
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 3uur rijzen  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. Los de gist op in het lauwe water. Laat 5 minuten staan, totdat het schuimig is.
    2. Meng het meel met het zout en de helft van de gesneden kruiden. Leg de andere helft van de kruiden in een gesloten bakje in de koelkast, totdat je ze gaat gebruiken.
    3. Maak een kuiltje in het meel en voeg het gist-mengsel toe. Kneed het meel en water 5 minuten tot een glad deeg ontstaat. Bedek met een vochtige doek en laat 2 uur rijzen op een warme plek.
    4. Na 2 uur, smeer je een grote kom in met wat olie en de in de koelkast bewaarde kruiden. Kneed het deeg en leg in de kom. Bedek weer en laat rijzen tot het is verdubbeld in grootte, in ongeveer 40 minuten.
    5. Verwarm de oven voor tot 250°C / gasoven stand 8. Leg bakpapier op een rechthoekige bakplaat (40 x 30 cm).
    6. Leg het deeg op de bakplaat. Rek het deeg voorzichtig uit tot een rechthoek, zonder dat het inzakt. Verdeel de tomaatjes over het deeg. Laat nog eens 15 minuten rijzen.
    7. Leg de focaccia in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur tot 220°C / gasoven stand 7 and bak 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren