Forel met kruiden uit de oven

    Forel met kruiden uit de oven

    3keer bewaard
    3uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvol en makkelijk te maken gerecht. Je kunt de forel desgewenst vervangen door zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 forellen
    • 1 takje munt
    • 1 takje salie
    • 1 takje tijm
    • 250 ml extra vergine olijfolie
    • 1/2 citroen
    • zout naar smaak
    • peper naar smaak
    • 100 gr pijnboompitten
    • 1 kleine ui, gesneden
    • 1/2 kopje witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:3uur 

    1. Was de forel en dep droog, snijd in de lengte door zodat je ze kunt vullen.
    2. Snijd de kruiden en leg ze in een kom met olijfolie en citroensap, voeg een snufje zout en peper toe.
    3. Laat de kruiden tenminste 2 uur in de olie weken en verwerk dit dan samen met de pijnboompitten tot een romig mengsel met behulp van een vijzel of een keukenmachine. Als het mengsel te droog is voeg je wat meer olie en citroensap toe.
    4. Vul de forel met het kruidenmengsel. Strooi er de ui over, nog wat meer olie en zout en peper.
    5. Bak de vis 30 minuten in de oven op 170°C. Voeg de wijn toe en laat dit nog even (ongeveer 10 minuten) sudderen met de vis.

    Variant:

    Je kunt zalm gebruiken in plaats van forel en amandelen in plaats van pijnboompitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren