Salade van tonijn en cannellini bonen

    Salade van tonijn en cannellini bonen

    4keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    In deze salade worden tonijn en cannellini bonen gecombineerd met ui, venkel, sinaasappelsap en salie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 blikjes van elk 400 gr cannellini bonen
    • 400 gr tonijn in olijfolie uit blik
    • 1 kleine rode ui, dun gesneden
    • 1/2 venkelbol, in dunne partjes
    • sap van een halve sinaasappel
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 2 tot 3 salieblaadjes, fijngesneden
    • zout en vers gemalen peper naar smaak
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Spoel de bonen af en leg ze in een grote kom. Giet ook de tonijn af en voeg toe, breek de grotere stukken klein. Verdeel de ui en venkel erover.
    2. Meng sinaasappelsap, de knoflook, salie, zout, peper en olijfolie in een kleine kom. Sprenkel dit mengsel over de bonen en tonijn en serveer.

    Tips:

    Ventresca (tonijnbuik) in olijfolie is het beste voor dit recept, maar gewone tonijn uit blik in olijfolie voldoet ook. Gebruik geen tonijn uit water of pekel, want dit zal de salade minder lekker maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren