Tonijnsteak met pestosaus

    Tonijnsteak met pestosaus

    2keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit Italiaanse recept is een gezonde, unieke en makkelijke manier om tonijn te bereiden. De saus is makkelijk te maken en vol van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 (200 gr) verse tonijn steaks
    • 2 uien, dik gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • Saus
    • 30 gr verse munt
    • 30 gr verse basilicum
    • sap van 1 citroen
    • extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Voor de groene saus: Maal met een vijzel de munt en basilicum fijn en voeg wat olijfolie en citroensap toe. Blijf fijnmalen met de vijzel tot je een dikke gietbare saus hebt. Zet opzij totdat je gaat serveren.
    2. Kook de ui wat zachter in een beetje water. Giet af en bak ze bruin in wat olijfolie.
    3. Spoel de tonijn goed af en dep droog met keukenrol.
    4. Verhit een koekenpan met wat olijfolie. Wanneer de olie heet is, maar nog niet rookt leg je de tonijn in de pan. Bak de tonijn bruin aan beide zijden in 4 tot 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de tonijn steaks.
    5. Leg de ui op een serveerschaal, leg de tonijn er bovenop en giet de groene saus erover. Voeg wat zout en versgemalen peper toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren