Zwarte rijst met garnalen en courgette

    Zwarte rijst met garnalen en courgette

    2keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk alternatief voor witte rijst, in een onverslaanbare combinatie met garnalen en courgette.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr zwarte venus rijst
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie, plus wat meer voor het serveren
    • 1 sjalotje, fijn gesneden
    • 1-2 courgettes, in 1 cm blokjes gesneden
    • 150 gr gepelde garnalen
    • 200 ml droge witte wijn
    • 1 klein bosje bieslook, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook de rijst gaar in 18 minuten.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de sjalot in 3 minuten. Roer dan de courgette erbij.
    3. Roer de garnalen en witte wijn erdoor, laat sudderen, terwijl je af en toe roert, tot de wijn verdampt is.
    4. Giet de rijst af en roer de bieslook erdoor. Meng de rijst met de garnalen en courgette en laat een paar minuten koken.
    5. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren