Walnoten-chocoladecake

    Walnoten-chocoladecake

    4keer bewaard
    50min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke chocoladecake met walnoten en een vleugje kaneel smaakt ook heel goed als dessert, geserveerd met bosbessen- of citroenijs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr pure chocolade, in stukjes
    • 100 gr boter
    • 150 gr walnoten, grof gehakt
    • 3 eieren, gesplitst
    • 150 gr fijne kristalsuiker
    • 100 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 snufje kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasoven stand 4. Vet een cakeblik van 20 cm in en bestrooi met wat bloem.
    2. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kleine pan met de boter. Laat dit op een laag vuurtje smelten. Wanneer het romig is, voeg je de helft van de gehakte walnoten toe. Zet opzij.
    3. Klop de eiwitten met een eetlepel suiker stijf.
    4. Klop in een andere kom de eierdooiers met de overige suiker. Voeg de gezeefde bloem toe, het bakpoeder en het snufje kaneelpoeder toe aan het eierdooiermengsel. Klop dit door het chocolademengsel. Tenslotte roer je de eiwitten er voorzichtig door.
    5. Giet het mengsel in het cakeblik. Strooi de overige walnoten erover.
    6. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Natalia
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 20 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren