Dunne pizzabodem

    Dunne pizzabodem

    2keer bewaard
    1uur14min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is goed voor 4 dunne pizzabodems. Je bakt ze kort voor en kunt ze dan invriezen voor later gebruik.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 ml lauw water
    • 100 ml olijfolie
    • 1/3 zakje droge gist
    • 1 theelepel zout
    • 450 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4min  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:1uur14min 

    1. Meng water met olijfolie. Meng in een andere kom de gist met de bloem en daarna het zout. Meng vervolgens alles door elkaar. Kneed tot een soepel en glad deeg. Doe een plastic zak over de kom en laat 1 uur rijzen.
    2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol elk deel uit tot een ronde, dunne pizzabodem.
    3. Verwarm de oven voor op 225°C.
    4. Leg de pizzabodems op bakpapier en bak ze 4 minuten op het hoge rek in de voorverwarmde oven. Laten afkoelen en dan (individueel) invriezen.
    5. Als je de pizza wilt maken, bedek je de bevroren pizzabodem met de ingrediënten naar keuze (tomatenpuree, groenten, kaas), en bak je ze in 4 minuten af in een voorverwarmde oven op 250°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren