Kipfricassee

    Kipfricassee

    3keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk recept voor fricassee van kip. Dit is in bouillon gekookte kip in een witte saus. Lekker met rijst, sambal en ketjap.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kip, in stukken
    • 2 bouillonblokjes
    • 1 laurierblad
    • peperkorrels
    • 1 wortel, kleingesneden
    • wat selderij (knol of blaadjes)
    • half stronkje bloemkool, in roosjes
    • 1 prei, in dunne ringen
    • 2 wortels, klein gesneden
    • saus
    • 3 eetlepels boter
    • 3 eetlepels bloem
    • zout en peper
    • scheutje citroensap
    • scheutje crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de kip gaar in (ruim) water met 2 bouillonblokjes, laurierblad, paar peperkorrels, 1 kleingesneden wortel en wat selderij. Haal de kip uit de pan, ontvel de kip en snij het vlees in kleine stukjes. Zeef de bouillon en hou apart.
    2. Kook de kleingesneden wortel, prei en bloemkool in de overgebleven kippenbouillon in ongeveer 10 minuten niet té gaar.
    3. Smelt 3 eetlepels boter in een pan met dikke bodem, laat het niet bruin worden. Voeg 3 eetlepels bloem toe en roer goed door tot je een gladde saus krijgt die je aanlengt met een beetje (naar smaak) van de kippenbouillon. Maak op smaak af met zout, peper, citroensap en een beetje crème fraîche.
    4. Meng de gekookte groenten en de stukjes kip door de saus. Strooi als laatste wat fijngeknipte peterselie over de fricassee. Serveer met rijst, sambal en ketjap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren