Poolse groentetaart

    Poolse groentetaart

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een recept van mijn vriend. Geweldig voor elke gelegenheid, niet alleen voor vegetariërs. Als er restjes zijn, kun je ze opwarmen in de oven, en dan is het nog steeds heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • boter voor het invetten van de ovenschaal
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 gele of rode paprika, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blik suikermaïs
    • 1 blik kidneybonen
    • 300 gr bevroren spinazie, ontdooid
    • 200 gr cheddar smeltkaas
    • 4 dunne pannenkoeken
    • 30 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook tot ze zacht zijn. Zet opzij.
    3. Verhit de resterende olie in een wok en roerbak er de spinazie, mais en bonen in. Roer de gebakken ui, paprika en knoflook erdoor. Voeg de smeltkaas toe, roer tot alles goed gemengd is.
    4. Leg een pannenkoek op de bodem van de ovenschaal. Leg 1/3 van de groenten erbovenop, dek af met een andere pannenkoek, herhaal de lagen, en eindig met een pannenkoek. Bestrooi met geraspte kaas.
    5. Bak 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie.

    Advies:

    Je kunt de pannenkoeken al een dag van tevoren bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren