Perfect gebakken garnalen met knoflook

    Perfect gebakken garnalen met knoflook

    19keer bewaard
    8min


    121 personen hebben dit gemaakt

    Sappige gamba's gebakken in olijfolie met gekarameliseerde knoflook. Ik kreeg dit recept van een Portugese kennis. Hij leerde het van zijn moeder.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot (Ik geef de voorkeur aan tijgergarnalen)
    • 6 teentjes knoflook (met schil)
    • 6 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:8min 

    1. Spoel de garnalen af met koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
    2. Druk de teentjes knoflook plat mbv de platte zijde van een mes. Zo komen de smaken los als je de knoflook bakt.
    3. Bak de knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur in de olijfolie. De olijfolie krijgt nu de knoflooksmaak. Na 5 minuten draai je de teentjes knoflook om.
    4. Zet het vuur hoog. Doe de garnalen in de pan en en verdeel ze over de pan. Elke garnaal moet de bodem van de pan in zijn geheel raken. Bak ze tot de onderkant roze wordt. Wanneer de kleur verandert, draai je ze om. De garnalen zijn klaar als je weerstand voelt als je ze indrukt. Serveer direct.
    5. Serveer de garnalen met de teentjes knoflook en giet de knoflookolie erover. Serveer met brood, risotto of een pastagerecht.

    Tip van de kok:

    Bak de garnalen niet te lang, want dan drogen ze uit en dan kun je ze moeilijk pellen. Maar zorg ook dat ze niet te rauw zijn, want je wilt voedselvergiftiging voorkomen. Ze zijn gaar als je weerstand voelt als je ze indrukt en ze roze zijn geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    servaasmoldebom
    5

    jullie blijven mij verbazen, vrienden. heerlijk recept - 08 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren