Mals gehaktbrood

    Mals gehaktbrood

    2keer bewaard
    1uur40min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit gehaktbrood is mals en vol van smaak. Gekruid gehakt wordt gebakken met een laag zoete en kruidige tomatensaus eroverheen. Serveer in dikke plakken als diner. Bak eventuele restjes kort in een pan voor op een boterham.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het gehaktbrood
    • 300-400 gr rundergehakt
    • 125 ml melk
    • 1 geklopt ei
    • 1 theelepel runderbouillonpoeder
    • 1 theelepel gemalen peper
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 mespuntje chilipoeder
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 4 eetlepels tomatenketchup
    • 55 gr paneermeel
    • Voor het glazuur
    • 4 eetlepels tomatenketchup
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 1 theelepel runderbouillonpoeder
    • 4 eetlepels kokend water
    • 1/4 theelepel paprikapoeder
    • 1 mespuntje chilipoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Om het gehaktbrood te maken: Meng het vlees, melk, ei, bouillonpoeder, gemalen peper, paprikapoeder, chilipoeder, ui en tomatenketchup. Wanneer het goed verwerkt is, meng je het paneermeel erdoor.
    3. Doe het vleesmengsel in een broodblik en dek af met aluminiumfolie. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
    4. Maak ondertussen de saus. Roer de tomatenketchup, basterdsuiker, bouillonpoeder, water, paprika en chilipoeder door elkaar.
    5. Verwijder de folie van het gehaktbrood, giet de saus erover en bak nog eens 10-20 minuten.
    6. Haal uit de oven, laat 5 minuten staan​. Snijd in flinke plakken en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren